Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Playing with Fire


«Παίζοντας με τη Φωτιά»

Το νέο ντοκιμαντέρ της Αννέτας Παπαθανασίου

Να είσαι γυναίκα ηθοποιός στο Αφγανιστάν είναι μία επικίνδυνη επιλογή ζωής, αλλά πιστεύουμε ότι οι Γυναίκες και η Τέχνη μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.

Πήρε το βραβείο «Doc On Air» για το καλύτερο project, στο Pitching Forum του EDN - Ευρωπαϊκή Ένωση Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η ταινία «Παίζοντας με τη φωτιά» είναι ένα ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες ηθοποιούς στο Αφγανιστάν που επιμένουν να κάνουν θέατρο αψηφώντας κοινωνική αποδοκιμασία και απειλές εναντίον της ζωής τους. Με το ξαφνικό κλείσιμο της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, έναν από τους βασικότερους χρηματοδότες μας σε επίπεδο post-production, χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ τη βοήθεια σας προκειμένου να ολοκληρώσουμε την ταινία και να μπορέσουμε να πούμε την συγκλονιστική ιστορία αυτών των γυναικών.

H Αννέτα Παπαθανασίου, ηθοποιός και σκηνοθέτης, επισκέπτεται την Καμπούλ για να διδάξει αρχαίο ελληνικό θέατρο και να καταγράψει τη ζωή των Αφγανών καλλιτεχνών, που προσπαθούν να συνδυάσουν την τέχνη και τον πολιτισμό με την σκληρή καθημερινότητα σε αυτή την ταλαιπωρημένη χώρα.

Γιατί να σας ενδιαφέρει;

Ο πολιτισμός και η ελευθερία της έκφρασης αφορά όλους μας. Είναι αδιανόητο σήμερα γυναίκες να απειλούνται και να δολοφονούνται γιατί «τολμούν» να ασχοληθούν με την τέχνη.

Για το λόγο αυτό θα δημιουργήσουμε ένα ντοκιμαντέρ που:

Θα ευαισθητοποιήσει το διεθνές κοινό για το δικαίωμα των Αφγανών γυναικών να εκφράζονται μέσα από την τέχνη του Θεάτρου.
Θα ενημερώσει για την αναγέννηση του Θεάτρου στο Αφγανιστάν αλλά και τα εμπόδια που προκύπτουν από την τρέχουσα πολιτικο-κοινωνική κατάσταση της χώρας.
Θα διεγείρει το κοινό και θα δείξει ότι τόσο οι τέχνες όσο και οι γυναίκες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.
Γιατί να μας εμπιστευτείτε:

Γιατί είμαστε μια δυνατή ομάδα που έχει συνεργαστεί σε προηγούμενα πρότζεκτ όπως τα ντοκιμαντέρ: "Οι Νύμφες του Hindu Kush" που γυρίστηκε στο Πακιστάν και "Καντίρ, ένας Αφγανός Οδυσσέας" που γυρίστηκε στο Αφγανιστάν και απέσπασε τρία διεθνή βραβεία.

Και οι δύο ταινίες ανέδειξαν ζητήματα που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα από προσωπικές ιστορίες και προβλήθηκαν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό μέσα από διεθνή φεστιβάλ και ευρωπαϊκούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
Η ομάδα μας έχει σημαντική εμπειρία σε ζητήματα παραγωγής στο Αφγανιστάν, κατανοεί απολύτως τις πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ιδιαιτερότητες της περιοχής και μπορεί να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες προκύπτουν.

Τον περασμένο Μάρτιο, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκιμαντέρ EDN μας τίμησε με το βραβείο "Doc on Air" για την παρουσίαση του "Παίζοντας με τη Φωτιά" στο pitching forum στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Η κριτική επιτροπή μας έδωσε αυτό το βραβείο θεωρώντας ότι το "Παίζοντας με τη Φωτιά" μπορεί να γίνει ένα ντοκιμαντέρ που θα ευαισθητοποιήσει το κοινό και θα αναδείξει το έργο των ατρόμητων Αφγανών ηθοποιών.

Αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ντοκιμαντέρ, όπως η ΕΡΤ (πριν το πρόσφατο, απότομο κλείσιμό της), το σουηδικό κανάλι SVT και το συνδρομητικό κανάλι OTE TV, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην ομάδα μας ότι θα δημιουργήσουμε ένα αξιόλογο ντοκιμαντέρ.

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι επικεφαλής της ομάδας μας είναι γυναίκες με ιδιαίτερες ευαισθησίες σε ο,τι αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, στα δικαιώματα των γυναικών και στην Τέχνη σε όλες τις της μορφές.
Που θα πάνε τα χρήματά σας;

Το απότομο κλείσιμο της ΕΡΤ, όπως όλος ο κόσμος ήδη γνωρίζει, μας ώθησε ακόμα περισσότερο να αναζητήσουμε χρηματοδότηση από απλούς ανθρώπους σαν εσάς να μας βοηθήσετε να τελειώσει αυτή η ταινία. Με την συνεισφορά σας, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε να υλοποιούμε ταινίες. Όλοι εσείς είστε η ελπίδα μας. Η οικονομική και πολιτική κατάσταση της Ελλάδας δεν είναι καλή, αλλά παρόλα αυτά εμείς προσπαθούμε να κρατηθούμε και να κάνουμε ταινίες συμβάλλοντας στον πολιτισμό μας μέσα από ταινίες που προάγουν ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με σχεδόν ανύπαρκτους πόρους αλλά με πολύ προσωπική δουλειά, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τα γυρίσματά μας στο Αφγανιστάν. Ήρθαμε σε επαφή με γυναίκες και άνδρες ηθοποιούς στο Αφγανιστάν και μας διηγήθηκαν τις συγκλονιστικές τους ιστορίες που δεν διστάζουν με κίνδυνο τη ζωή τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους να συμμετέχουν στην τέχνη.

Χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για να ολοκληρώσουμε το ντοκιμαντέρ μας. Είναι κρίμα αυτές οι ιστορίες που καταγράψαμε να μείνουν στο «συρτάρι». Θέλουμε να γίνουν γνωστές στο ευρύτερο κοινό παγκοσμίως.

Για να ολοκληρώσουμε λοιπόν την ταινία μας χρειαζόμαστε χρήματα για να καλύψουμε τα έξοδα του post production (μοντάζ, μετάφραση, μουσική σύνθεση, υποτιτλισμός κ.α.). Για το λόγο αυτό, ζητάμε την πολύτιμη βοήθειά σας άμεσα για να ολοκληρωθεί η ταινία.

Θα είμαστε ευγνώμονες εάν μπορέσετε να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια αυτή.



Τα χρήματά σας θα καλύψουν:

Post Production (μοντάζ, υποτιτλισμός, μουσική σύνθεση κ.α.)
Ηχητική Μίξη
Έξοδα Μετάφρασης και Υποτιτλισμού
Αμοιβές τεχνικού προσωπικού για τα γυρίσματα στο Αφγανιστάν
Βασικοί Συντελεστές

Σκηνοθέτης: Αννέτα Παπαθανασίου

Παραγωγοί: Φωτεινή Οικονομοπούλου, Μίκης Μοδιάνος

Διευθυντής Φωτογραφίας: Δημήτρης Κορδελάς

2η κάμερα: Τάσος Φύτρος

Μοντέρ: Χρόνης Θεοχάρης

Δημοσιογραφική Παραγωγή: Ιωάννα Μπρατσιάκου

Μουσική: Μαρία – Χριστίνα Κριθαρά

Εταιρείες Παραγωγής: Top Cut –Modiano, Oh My Dog!

Συμπαραγωγή: OTE TV
THANK YOU FOR SUPPORTING US!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!
Created By: PHOTINI ECONOMOPOULOU

Αναδημοσίευση:http://www.indiegogo.com/projects/playing-with-fire--2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου