Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Παρουσίαση του βιβλίου «Διηγήματα για το τέλος της μέρας»

Παρουσίαση του βιβλίου «Διηγήματα για το τέλος της μέρας» του Τρικαλινού συγγραφέα κου Αλέξανδρου Βαναργιώτη στη Θεσσαλονίκη

 

Την Παρασκευή 8 Μαίου 2009, στην αίθουσα εκδηλώσεων κεντρικής Δημοτικής βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Διηγήματα για το τέλος της μέρας», του πατριώτη μας συγγραφέα κ. Αλέξανδρου Βαναργιώτη. Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Εκδοτικό Οίκο «Λογείον», ενώ ο Σύλλογος Τρικαλινών Θεσσαλονίκης συντόνισε την κοινοποίηση της παρουσίασης, στο ευρύ κοινό.
http://www.trikalacity.gr/art/paroysiasi-toy-biblioy-diigimata-gia-telos-tis-meras-toy-trikalinoy-syggrafea-koy-aleksandroy-ba














Τόσο για τον επίσης πατριώτη μας εκδότη κ. Γιάννη Πλεξίδα, που ήταν η πρώτη του εκδοτική δουλειά, όσο και για τον συγγραφέα, που ήταν η πρώτη του - εκτός των τειχών - παρουσίαση βιβλίου, η εκτίμηση ήταν ότι είχε επιτυχία και την ευχαριστήθηκαν.
Εκτός από την αναφορά του πολυτάλαντου εκδότη κου Γ. Πλεξίδα στην νέα του προσπάθεια στον εκδοτικό χώρο και σε χαρακτηριστικά του ύφους του συγγραφέα και της δουλειάς του, ιδιαίτερα γλαφυρή ήταν η αναφορά στο έργο του, από την κα Σουλτάνας Γκαργκάνα, επίσης συγγραφέως και θεολόγου, η οποία με ιδιαίτερα ευαίσθητο τρόπο ανέλυσε κομμάτια της γραφής του Αλέξανδρου Βαναργιώτη και διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο.
Τέλος, ο συγγραφέας, αναφέρθηκε στην περίοδο συγγραφής των επί μέρους κεφαλαίων - ιστοριών του βιβλίου του και στις επικρατούσες τότε συνθήκες της προσωπικής του ζωής - ως εκπαιδευτικός μακράν της εστίας του και των δικών του προσώπων, όπως και στην αναγκαιότητα αποτύπωσης αυτών των καθημερινών σκέψεων και συναισθημάτων του, με τα οποία έκλεινε την κάθε ημέρα του… Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δεν είναι η πρώτη συγγραφική δουλειά του συγγραφέα αλλά στο παρελθόν έχουν προηγηθεί και άλλα βιβλία του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου